Ziekteverzuim

Ziekteverzuim

Onder jongeren met lichamelijk aanhoudende klachten is het ziekteverzuim op school vaak hoog. Om dit terug te dringen, hebben we als Steunpunt Onderwijs Noord het programma Re-Fit ontwikkeld. Re-Fit is er in diverse varianten: voor leraar, leerling en op schoolniveau.

Ons Re-Fit programma is ontwikkeld door specialisten op het gebied van ziekteverzuim als gevolg van aanhoudende lichamelijke klachten. Kijk hier voor meer informatie over de doelgroep.

Omdat deze leerlingen worden ziek gemeld en het verzuim dus geoorloofd is, duurt het vaak lang voordat het verzuim als een probleem wordt gezien. Hierdoor kunnen grote achterstanden in het schoolwerk en problemen in sociale ontwikkeling ontstaan. Voor een adequate aanpak van ziekteverzuim op school zijn goede signalering en tijdige erkenning van de problemen dus heel belangrijk.

Met Re-Fit begeleiden onze consulenten scholen en leerlingen op een effectieve en aansprekende manier, gericht op de voortgang van onderwijs. Het doel is dat de school proactief aan de slag gaat en dat de leerling zich begrepen voelt en gemotiveerd raakt. Door vanuit een ander perspectief te kijken, is vaak een oplossing te vinden zodat leerlingen weer kunnen functioneren in het onderwijs.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer weten? Mail dan naar re-fit@steunpuntonderwijsnoord.nl of download hier de nieuwste Re-Fit folder. Je kunt ons ook volgen op Facebook.

Neem gerust contact op

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen over een kind met leerachterstanden of loop je tegen bepaalde knelpunten aan binnen het onderwijs? Dan kunt contact opnemen via ons contact formulier. Wilt u een leerling aanmelden? Klik dan hier. Twijfel je of jouw vraag cluster 3 gerelateerd is of wil je eens sparren over een specifieke situatie? Bel dan even. We staan je graag te woord.

0515 - 700 264 Lavendelheide 6a, 9202 PD Drachten