Bewegingsonderwijs: Doen jouw leerlingen allemaal mee?

Bewegingsonderwijs: Doen jouw leerlingen allemaal mee?

Voor kinderen met een beperking is meedoen met bewegingsonderwijs niet altijd vanzelfsprekend. Weet jij wat de leerling aankan en hoe je ervoor kan zorgen dat hij/zij veilig kan deelnemen? Hoe kun je de les zo organiseren dat alle kinderen uitgedaagd worden en de leerling met de beperking gewoon meedoet?
Onze ambulant begeleiders bewegingsonderwijs ondersteunen inhoudelijk en praktisch in beweegsituaties op school. Door de leraar te ondersteunen in de les bewegingsonderwijs, kan de leerling (met een beperking) beter deelnemen aan de beweegactiviteiten.
Samen bewegen zorgt voor plezier, verbinding en lekker in je vel zitten. Daarom adviseren we voor iedere leerling met een beperking en zijn leraar een consult bewegingsonderwijs.

Wat bieden we vanuit Steunpunt Onderwijs Noord?
Onze ambulant begeleider neemt contact met u op en bespreekt de mogelijke arrangementen. Een arrangement, consultatie bestaat uit 2 of 3 bezoeken met nagesprek (telefonisch) en een adviesverslag. Daarnaast stemt de ambulant begeleider aan het begin van het schooljaar met de (nieuwe) gymleerkracht af over het vervolgtraject.

Arrangementen:
1. Twee bezoeken (samen uitvoeren) met gesprek en adviesverslag op de leerlijnen die in de les aan bod zijn geweest.
2. Drie bezoeken (samen uitvoeren) met gesprek en adviesverslag op alle leerlijnen (SLO).

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Neem gerust contact op

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen over een kind met leerachterstanden of loop je tegen bepaalde knelpunten aan binnen het onderwijs? Dan kunt contact opnemen via ons contact formulier. Wilt u een leerling aanmelden? Klik dan hier. Twijfel je of jouw vraag cluster 3 gerelateerd is of wil je eens sparren over een specifieke situatie? Bel dan even. We staan je graag te woord.

0515 - 700 264 Lavendelheide 6a, 9202 PD Drachten