Voor de ouders

Voor de ouders

Steunpunt Onderwijs Noord is gespecialiseerd in de ondersteuning, begeleiding en scholing van leerkrachten.

Wij hebben dus op de eerste plaats contact met de scholen van leerlingen met een hulpvraag. Samen met school en de ouders van de leerling brengen we de ondersteuningsbehoefte in kaart en kijken we wat de leerling nodig heeft om passend onderwijs mogelijk te maken en welke extra begeleiding op school daarvoor nodig is.

Bent u op zoek naar extra begeleiding voor uw kind en wilt u weten wat wij daarin kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande contactgegevens. Wij kunnen u ook informatie verstrekken die u aan de school of leerkracht kunt geven.

Onze contactgegevens zijn:

Steunpunt Onderwijs Noord
Grote Kerkstraat 4
8601 ED Sneek
0515 700264
info@steunpuntonderwijsnoord.nl

U kunt zich voor meer informatie ook inlezen op de volgende websites:

Passend Onderwijs Fryslân

Hier leest u hoe de extra ondersteuning aan basisschoolleerlingen met een hulpvraag in Friesland is georganiseerd.

SWV Fultura

Hier leest u hoe de extra ondersteuning aan leerlingen in het voortgezet onderwijs met een hulpvraag in Zuidwest Friesland is georganiseerd.

Samenwerkingsverband VO Noord

Hier leest u hoe de extra ondersteuning aan leerlingen in het voortgezet onderwijs met een hulpvraag in het Noorden van Friesland is georganiseerd.

Samenwerkingsverband ZO Friesland

Hier leest u hoe de extra ondersteuning aan leerlingen in het voortgezet onderwijs met een hulpvraag in Zuidoost Friesland is georganiseerd.

Ziezon

Netwerk Ziezon is gespecialiseerd in zieke kinderen die niet – of minder vaak – naar school gaan. Het netwerk geeft suggesties rond het verkrijgen van mediawijsheid en leren op afstand, vanuit huis of ziekenhuis via online methoden en apps.

Samenwerkingsverband passend onderwijs

Elke regio in Nederland heeft twee samenwerkingsverbanden passend onderwijs: één voor basisonderwijs en één voor voortgezet onderwijs. Alle scholen zijn hier verplicht bij aangesloten. Als uw kind extra ondersteuning nodig heeft op school, speelt het samenwerkingsverband vaak een belangrijke rol. Maar wat doen zij precies? Op deze website leest u hier alles over.

Neem gerust contact op

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen over een kind met leerachterstanden of loop je tegen bepaalde knelpunten aan binnen het onderwijs? Dan kunt contact opnemen via ons contact formulier. Wilt u een leerling aanmelden? Klik dan hier. Twijfel je of jouw vraag cluster 3 gerelateerd is of wil je eens sparren over een specifieke situatie? Bel dan even. We staan je graag te woord.

0515 - 700 264 Lavendelheide 6a, 9202 PD Drachten