De school als baken tijdens langdurige ziekte

De school als baken tijdens langdurige ziekte

Een langdurige ziekte of medische aandoening bij kinderen ontregelt veel. Ineens staat alles in het teken van de ziekte. Toch blijft de school ook bij langdurige ziekte ontzettend belangrijk. School geeft houvast, afleiding van het ziekzijn en regelmaat. Daarnaast heeft school ook een zorgplicht, en is ze dus verantwoordelijk voor het onderwijs. Ook als leerlingen vanwege een ziekte of chronische aandoening extra ondersteuning nodig hebben.

Uitdaging

Het organiseren van onderwijs aan zieke leerlingen vraagt specifieke expertise, inzet én tijd.

Dat kan best een onderneming zijn. Steunpunt Onderwijs Noord gaat deze uitdaging graag samen met de ouders en school aan. Samen maken we het onderwijs op de eigen school zo passend mogelijk voor langdurig zieke kinderen.

Ondersteuning dankzij ervaring

Om er voor te zorgen dat een langdurig of chronisch ziek kind toch naar school kan blijven gaan, moet er soms veel geregeld worden. Dit betekent echter niet dat de school hier alleen voor staat. Steunpunt Onderwijs Noord is deskundig en ervaren als het gaat om langdurig zieke leerlingen in het onderwijs en kan scholen goed ondersteunen. We werken hierbij samen met verschillende ketenpartners, waaronder OZL (Onderwijs Zieke Leerlingen) en Revalidatie Friesland.

Samen sterk

Wat heeft de leerling in jouw specifieke situatie nodig? Wat kun je als leerkracht gebruiken om aan de specifieke hulpvragen van jouw leerling tegemoet te komen? Welke extra middelen zijn nodig om als school passend onderwijs aan deze zieke leerling te kunnen bieden?

Door deze vragen met elkaar te beantwoorden, zorgen we er voor dat de doorgaande leerlijn van de leerling zo min mogelijk wordt onderbroken en voorkomen we een onnodige leerachterstand.

Meer weten? Bel gerust! We staan je graag te woord.

Neem gerust contact op

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen over een kind met leerachterstanden of loop je tegen bepaalde knelpunten aan binnen het onderwijs? Dan kunt contact opnemen via ons contact formulier. Wilt u een leerling aanmelden? Klik dan hier. Twijfel je of jouw vraag cluster 3 gerelateerd is of wil je eens sparren over een specifieke situatie? Bel dan even. We staan je graag te woord.

0515 - 700 264 Lavendelheide 6a, 9202 PD Drachten