Naar school met een lichamelijke beperking

Naar school met een lichamelijke beperking

Onderwijs volgen op een gewone basisschool kan voor kinderen met een lichamelijke beperking een hele uitdaging zijn.

Omdat ze op deze scholen meestal geen andere kinderen tegenkomen met een lichamelijke beperking, kunnen ze denken dat zij de enige zijn. Ze vinden misschien dat ze niet zo handig zijn, of minder goed in sport dan de andere kinderen in de klas. Of ze vinden het lastig om aan hun klasgenoten uit te leggen waarom ze niet mee kunnen doen met sommige onderdelen van de les. Omdat ze geen ervaringen met andere lichamelijk beperkte kinderen op school kunnen uitwisselen, kunnen ze niet van elkaar leren.

Ook de leerkracht staat hier voor een extra uitdaging. Hoe kun je de setting in de klas het beste aanpassen? Heb je hiervoor speciaal aangepast meubilair nodig? Hoe doe je dat nu met gym? Hoe kun je de leerling helpen om te leren gaan met de beperking en om zijn of haar talenten te ontdekken?

De ambulante begeleider en ergotherapeut van Steunpunt denken graag mee in oplossingen. Daarnaast is er goed contact met de behandelaars van Revalidatie Friesland zodat we de hulpvragen van deze leerlingen samen kunnen aanpakken.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Neem gerust contact op

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen over een kind met leerachterstanden of loop je tegen bepaalde knelpunten aan binnen het onderwijs? Dan kunt contact opnemen via ons contact formulier. Wilt u een leerling aanmelden? Klik dan hier. Twijfel je of jouw vraag cluster 3 gerelateerd is of wil je eens sparren over een specifieke situatie? Bel dan even. We staan je graag te woord.

0515 - 700 264 Lavendelheide 6a, 9202 PD Drachten