Steunpunt Onderwijs Noord is er voor leerlingen en leerkrachten

Steunpunt Onderwijs Noord is er voor leerlingen en leerkrachten

Van leerlingen met een handicap tot revaliderende leerlingen. Van leerlingen die de lesstof maar niet lijken te begrijpen tot leerlingen met een chronische ziekte. Steunpunt Onderwijs Noord is er voor deze leerlingen.

Wij zien geen vreemde of lastige leerlingen, maar krachtige, eigenzinnige, enthousiaste en dappere leerlingen. En even zo krachtige, eigenzinnige, enthousiaste en dappere leerkrachten, die proberen het onderwijs op maat te maken voor leerlingen met bijzondere behoeften. 

Steunpunt Onderwijs Noord is er voor deze leerlingen en leerkrachten. Om hen in dit proces te ondersteunen en om hun kracht, potentie en talent te laten bloeien. Met wérkelijk passend onderwijs als hoogste doel.

Ons team van deskundigen is gespecialiseerd in passend onderwijs aan leerlingen met (voormalig) cluster 3 problematiek. Dit betekent dat we kennis en ervaring hebben met onderwijs voor zeer moeilijk lerende leerlingen (zml), leerlingen met fysieke handicaps, spierziekten, hersenletsel en langdurig zieke kinderen (Mytyl/Tyltyl).

Wanneer deze doelgroep onderwijs volgt op een reguliere school, zijn er aanpassingen nodig die het de leerling mogelijk maken zich te ontwikkelen naar maximaal vermogen. Samen met scholen en leerkrachten zoeken wij naar effectieve aanpassingen, materialen, middelen, didactiek, begeleiding en leerstof, zodat we een onderwijsomgeving creëren waarin ook deze leerlingen worden ondersteund en uitgedaagd. 

Heb je een vraag of gewoon interesse? Wil je een situatie voorleggen of meer informatie over een specifiek probleem? Bel dan gerust. We denken graag met je mee. 

Neem gerust contact op

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen over een kind met leerachterstanden of loop je tegen bepaalde knelpunten aan binnen het onderwijs? Dan kunt contact opnemen via ons contact formulier. Wilt u een leerling aanmelden? Klik dan hier. Twijfel je of jouw vraag cluster 3 gerelateerd is of wil je eens sparren over een specifieke situatie? Bel dan even. We staan je graag te woord.

0515 - 700 264 Lavendelheide 6a, 9202 PD Drachten