Re-Fit ondersteuningsarrangement

Re-Fit ondersteuningsarrangement

Scholen met een hulpvraag op het gebied van aanhoudende lichamelijke klachten kunnen bij ons een ondersteuningsarrangement aanvragen. Onze consulent stemt dan met de school af welke inzet passend is.

Individuele leerlingbegeleiding

Ons ondersteuningsarrangement wordt specifiek afgestemd op de individuele situatie en behoefte van een leerling en zijn/haar school. Zowel leerling als school krijgen inzicht in waar de leerling staat, wat de leerling doet en wat hij/zij aankan. De leerling leert de vicieuze cirkel van de klachten te doorbreken en richting te geven aan zijn/haar leven. Daarnaast geven we de leerling inzicht in de factoren die de klachten in stand houden en helpen we hem/haar om hiervoor oplossingen te vinden. Samen kijken we naar wat dit betekent voor de ondersteuningsbehoefte van de leerling. Het belangrijkste doel is dat de leerling weer goed gaat functioneren binnen het onderwijs. Je kunt een leerling aanmelden voor individuele begeleiding via het aanmeldingsformulier.

Informatiebijeenkomst voor leraren

Voor leraren organiseren we informatiebijeenkomsten over de aanpak van verzuim, consultatie, individuele leerlingbegeleiding en ondersteuning van de school. Deze informatiebijeenkomsten worden afgestemd op de behoefte van de school en/of het docententeam. Het herkennen en erkennen van geoorloofd verzuim op basis van aanhoudende lichamelijke klachten staat centraal. Hierbij besteden we ook aandacht aan vroegtijdige interventie en geven we praktische handvatten die direct in de praktijk toepasbaar zijn. Daarnaast geven we informatie over ons overige Re-Fit aanbod: de training aan leerlingen en ons scholingsaanbod. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Ondersteuning van de school

Naast individuele leerlingbegeleiding en informatiebijeenkomsten voor leraren, ondersteunen wij ook scholen. Zo kunnen wij een passende combinatie samenstellen van de eerder genoemde mogelijkheden en daarnaast meedenken in zorgstructuur en organisatie ten aanzien van het ziekteverzuim op school. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Consultatie

Ben je werkzaam als mentor, zorgcoördinator, GGD-arts, docent of elke andere (onderwijs)ondersteuning en wil je graag advies over een leerling met aanhoudende lichamelijke klachten en/of frequent verzuim? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. Voor meer informatie kun je bellen met 0515-700264 of een e-mail sturen naar re-fit@steunpuntonderwijsnoord.nl.

Neem gerust contact op

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen over een kind met leerachterstanden of loop je tegen bepaalde knelpunten aan binnen het onderwijs? Dan kunt contact opnemen via ons contact formulier. Wilt u een leerling aanmelden? Klik dan hier. Twijfel je of jouw vraag cluster 3 gerelateerd is of wil je eens sparren over een specifieke situatie? Bel dan even. We staan je graag te woord.

0515 - 700 264 Lavendelheide 6a, 9202 PD Drachten