Trainerscursus Re-Fit

Trainerscursus Re-Fit

Trainerscursus Re-Fit
Voor begeleiders voortgezet onderwijs en MBO
Groep tot max 15 deelnemers
Duur 2 lesdagen, 2 intervisiemomenten en terugkomdag

Re-Fit is een trainingsprogramma voor jongeren met schoolverzuim als gevolg van aanhoudende lichamelijke klachten. Het doel van Re-Fit is zoveel mogelijk jongeren weer (meer) naar school te krijgen. Re-Fit biedt een trainingsprogramma voor leerlingen in het VO en MBO.

In een cursus van enkele dagdelen worden cursisten bekend gemaakt met de achtergronden van de doelgroep en het trainingsprogramma Re-Fit. Vervolgens wordt er ervaring opgedaan en wordt intervisie georganiseerd. Na het volgen van dit trainingsprogramma is elke cursist Re-Fit trainer. De cursist ontvangt een certificaat en tekent de intentieverklaring met afspraken over de kwaliteit van toekomstige Re-Fit trainingen. Een intentieverklaring wordt afgegeven voor één jaar en is gekoppeld aan de organisatie waarvoor hij/zij werkt en het behaalde certificaat.

De cursisten bezoeken jaarlijks de terugkomdag voor door Re-Fit opgeleide trainers, met als doel kennis te borgen, uit te breiden en verder te ontwikkelen.

Na deze jaarlijkse terugkomdag wordt er een nieuw certificaat verstrekt waarmee de intentieverklaring automatisch verlengd wordt voor een nieuwe periode van één jaar.

Na het volgen van de trainerscursus:

  • heeft de cursist kennis en expertise met betrekking tot jongeren met aanhoudende lichamelijke klachten, waaronder in het bijzonder SOLK, in het onderwijs;
  • kan de cursist in zijn/haar eigen doelgroep Re-Fit trainingen/individuele begeleiding verzorgen.

Na het volgen van de trainerscursus heeft de cursist kennis en expertise met betrekking tot jongeren met aanhoudende lichamelijke klachten in het onderwijs en kan de cursist samen met een ervaren trainer in zijn/haar eigen doelgroep Re-Fit trainingen verzorgen.

Neem gerust contact op

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen over een kind met leerachterstanden of loop je tegen bepaalde knelpunten aan binnen het onderwijs? Dan kunt contact opnemen via ons contact formulier. Wilt u een leerling aanmelden? Klik dan hier. Twijfel je of jouw vraag cluster 3 gerelateerd is of wil je eens sparren over een specifieke situatie? Bel dan even. We staan je graag te woord.

0515 - 700 264 Lavendelheide 6a, 9202 PD Drachten