Re-Fit: training voor jongeren met aanhoudende lichamelijke klachten

Re-Fit: training voor jongeren met aanhoudende lichamelijke klachten

Voor leerlingen
Individueel of in kleine groep
Duur 14 weken, 30u

 

Re-Fit biedt een training gericht op het voorkomen van schoolverzuim van jongeren met aanhoudende lichamelijke klachten, zoals chronische pijn of vermoeidheid. Lichamelijke beperkingen als gevolg van vermoeidheid of pijn aan spieren en gewrichten zijn een veel voorkomende oorzaak van schoolverzuim.

Tijdens de training krijgt de leerling inzicht in wat hij/zij doet en aankan. We streven ernaar om dit weer in balans te brengen. De leerling leert de vicieuze cirkel van klachten te doorbreken en richting te geven aan zijn/haar leven.

Daarnaast krijgt de leerling inzicht in de factoren die de klachten in stand houden en leert hij/zij daarvoor oplossingen te vinden. Het doel van de training is het schoolverzuim terugbrengen, zodat het reguliere schoolprogramma gevolgd kan worden. Tijdens de tweewekelijkse groepsbijeenkomsten staat de ontmoeting van lotgenoten centraal. Gezamenlijk worden de fases van de training doorlopen.

Iedere andere week vindt een individueel begeleidingsgesprek op de eigen school plaats. Deze gesprekken sluiten aan op de thema’s van de groepsbijeenkomsten. Voordeel van werken op locatie is de korte lijn met school. De leerling heeft geen reistijd en hoeft minder lesuren te missen.

Trainingsduur:  14 weken (7 groepsbijeenkomsten, 7 individuele gesprekken)
Locatie:               in overleg

Re-Fit Do-It is een aangepaste variant van het trainingsprogramma, specifiek voor de PrO/LVB doelgroep.

Voor meer informatie en aanmelden, klik hier

Neem gerust contact op

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen over een kind met leerachterstanden of loop je tegen bepaalde knelpunten aan binnen het onderwijs? Dan kunt contact opnemen via ons contact formulier. Wilt u een leerling aanmelden? Klik dan hier. Twijfel je of jouw vraag cluster 3 gerelateerd is of wil je eens sparren over een specifieke situatie? Bel dan even. We staan je graag te woord.

0515 - 700 264 Lavendelheide 6a, 9202 PD Drachten