Help naar de brugklas

Help naar de brugklas

“Help naar de brugklas” is een lessencyclus met als basis Rots en Water oefeningen.

Voor veel kinderen is de overgang van de vertrouwde basisschool naar de brugklas van de middelbare school een hele grote stap. Sommigen kinderen zien deze overgang als een uitdaging, terwijl anderen juist erg tegen de hoeveelheid veranderingen opzien.

Training

Je leert in deze training, je bewust te worden van je houding, je manier van bewegen, kijken, contact maken, en je stemgebruik, zodat je met voldoende zelfvertrouwen de stap naar de brugklas kunt maken. De training bestaat uit vier bijeenkomsten van een uur.

Je leert om je in moeilijke situaties staande te houden en je op een verantwoorde manier te verdedigen als dat moet. Tegelijkertijd leer je om de grenzen en de gevoelens van iemand anders te (h)erkennen en te respecteren.

Op de basisschool was je de oudste en de grootste en straks op de middelbare school weer de jongste en de kleinste. In plaats van één leerkracht die de hele dag bij je is, krijg je nu ieder uur een andere docent. En in je nieuwe klas zitten ook leerlingen die je niet kent. De handvatten uit de training kun je gebruiken om met de verschillende docenten en nieuwe klasgenoten om te gaan.

Rots of Water?

Soms is het heel goed om zo sterk te zijn als een rots, te weten wat je wilt, en je niet van de wijs te laten brengen.

Op andere momenten is het misschien beter om een beetje soepel te zijn en mee te bewegen met wat er gebeurt, zoals het water dat zich om de rots heen kronkelt. In deze training leer je wanneer je welke kracht het beste kunt inzetten.

Neem gerust contact op

Wij denken graag met je mee

Heb je vragen over een kind met leerachterstanden of loop je tegen bepaalde knelpunten aan binnen het onderwijs? Dan kunt contact opnemen via ons contact formulier. Wilt u een leerling aanmelden? Klik dan hier. Twijfel je of jouw vraag cluster 3 gerelateerd is of wil je eens sparren over een specifieke situatie? Bel dan even. We staan je graag te woord.

0515 - 700 264 Lavendelheide 6a, 9202 PD Drachten