iTip 16: Fit en Vaardig

Drie keer per week bewegen en leren in de klas leidt tot een leerwinst van 4 maanden na 2 jaar gebruik.
Dat is het resultaat van onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG. Vergeleken met gewone lessen hebben fysiek actieve reken- en taallessen opvallende voordelen. Door meer aandacht en concentratie zijn de kinderen beter bij de les. Uit eerder onderzoek blijkt dat de aanpak op langere termijn leidt tot een betere doorbloeding van de hersenen, de aanmaak van nieuwe zenuwcellen en het ontstaan van meer verbindingen tussen de zenuwcellen. Bovendien is de ‘motorische informatie’ een extra informatiebron, die het leren stimuleert.

Het lesprogramma Fit&Vaardig op school wordt aangeboden in een aantrekkelijke klassikale game voor het digibord. De karakters Freddie&Femke stimuleren de kinderen hun best te doen, ze kunnen namelijk stickers en levels verdienen! Met 132 lessen per groep is het lesprogramma behoorlijk compleet te noemen. In het scherm ‘lessen samenstellen’ kun je eenvoudig lessen selecteren die aansluiten bij waar je op dit moment met je klas mee bezig bent. Met filters, duidelijke en doorzoekbare beschrijvingen vind je snel de les die je zoekt.

Nieuwe scholen hebben nu 1 maand gratis toegang tot alle lessen en functionaliteit.
Tenslotte:
Het programma is ontwikkeld voor digiborden. De beste ervaring krijg je op een desktop met browser Chrome. (op onze iPad Pro 2017 werkt het programma redelijk goed en soepel. Oudere of minder snelle modellen zullen waarschijnlijk meer moeite hebben.)

Neem eens een kijkje op: www.fitenvaardigopschool.nl

Kijk ook eens naar dit filmpje: https://www.leraar24.nl/fit-en-vaardig/