Ook voor leerlingen met een beperking is bewegen en sport belangrijk. Niet alleen voor de lichaamsbeweging, maar ook vanwege het sociale karakter en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Een beperking vraag soms wel om een andere aanpak en/of inzet van andere materialen.

Steunpunt brengt samen met leerkracht de motorische mogelijkheden van de individuele leerling met beperking in kaart door hem of haar te observeren tijdens de gymles. Op basis van deze observatie krijgt u advies met als doel dat deze leerling binnen de groep kan blijven functioneren.

Naast advies over de gymles onderzoekt Steunpunt ook samen met de leerling de mogelijkheden op sportgebied tijdens en na schooltijd waaronder (paralympische) breedte- en topsport.

Sport in een rolstoel
Steunpunt biedt u de mogelijkheid om medeleerlingen van een leerling met een beperking aan den lijve te laten ondervinden hoe het is om te sporten in een rolstoel door middel van een speciale rolstoelles. Dit zorgt vaak voor meer begrip voor hun klasgenoot. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor het lenen van een sportrolstoel zodat uw leerling met een beperking kan ervaren hoe het is om te sporten in een daarvoor geschikte rolstoel.

Ons aanbod
Arrangementen
Scholing